Welke fitnessapparatuur past bij jou?

Welke fitnessapparatuur past bij jou?

Er zijn ontelbaar veel webshops en bedrijven die apparatuur aanbieden om te gaan sporten maar het is logisch dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Als je gewend bent om maandelijks je sportschool abonnement te betalen en daar 2 of 3 keer in de week, misschien meer of wat minder, heen te gaan heb je je waarschijnlijk nog nooit echt verdiept in de apparaten die daar waarschijnlijk staan. Nu je erachter komt dat het toch niet zo vanzelfsprekend is dat de sportschool 24 uur per dag en 7 dagen in de week open is, is het logisch dat je graag apparatuur wilt aanschaffen om thuis te gaan sporten. Maar welke apparaten moet passen nou eigenlijk bij jou?

Fitnessbank past bij iedereen

Een Fitnessbank, of zoals sommige hem noemen trainingsbank of bench, gebruik je eigenlijk bij de meeste krachtoefeningen waar je dumpshelss voor gebruikt. Met een fitnessbank kun je zo in de juiste houding zitten of liggen voor het uitvoeren van bepaalde oefeningen. Er zijn twee verschillende typen trainingsbanken: een vlakke fitnessbank waarop je alleen plat met de rug op kunt liggen, en een verstelbare fitnessbank die bestaat uit een verstelbare zitting en rugleuning. De zitting en rugleuning van de verstelbare trainingsbank zijn zo in te stellen onder verschillende hoeken. Afhankelijk van de hoek waaronder je een oefening uitvoert, komt er meer of minder nadruk op bepaalde spieren te liggen

Hometrainer voor een cardiotraining

Een Hometrainer kun je zowel gebruiken voor de warming-up als een cardiotraining. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een interval programma, tijdens een interval programma ben je steeds een tijdje harder en/of zwaarder aan het fietsen en daarna weer een tijdje wat rustiger, dit helpt jouw uithoudingsvermogen enorm te verbeteren. Tijdens het trainen op een hometrainer kan je gewoon lekker een serie kijken op netflix en je bent nooit afhankelijk van het weer!

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.